Italien

Italien er en favoritdestination. Italien har alt hvad hjertet begærer af sol, natur, mad, vin og ægte feriefølelse.

Udover en helt almindelig feriebolig til kør-selv ferien, tilbyder vi skræddersyede rejser, hvor du som rejsende får en helhedsoplevelse af det fantastiske ferieland. 

Herunder er et par eksempler på en skræddersyet rejse fra Mariannes Rejser.

Toscana – Pisa og Volterra

4 dage/3 nætter, perfekt til en forlænget weekend i foråret eller efteråret. Hvis I rejser om efteråret er der chance for at opleve vinhøsten.

I flyver til Pisa, der er en lille overskuelig lufthavn. Herfra lejer I en bil og kører ca. 1 time sydpå til hotellet, der ligger i Volterra. Undervejs kommer I forbi den lille landsby Lajatico hvor den kendte italienske tenor Andrea Bocelli kommer fra. 

Volterra er en smuk middelalderby med bakkede gader og et hyggeligt torv, hvor man kan sidde med en kold øl eller et glas vin og nyde ægte italiensk landsbystemning.

Dag 1: Ankomst til hotellet og en tur på en af de mange restauranter.

Dag 2: Om formiddagen er der byrundtur med engelsk guide.

Om eftermiddagen besøger I en lokal vingård, hvor der er rundvisning i vinmarker og rigeligt med smagsprøver på både vin og lokal ost og skinke.

Dag 3: Det er dagen hvor I skal lære at lave italiensk mad. På kokkeskolen lærer I at lave pasta, ravioli eller hvad I ønsker. I skal også bage cantucci, som er de små lækre italienske småkager med masser af mandler.

Efter frokost er der afgang til Pisa, hvor I selvfølgelig skal se det skæve tårn og købe lidt ubrugeligt souvenir ved en af de mange boder.

Dag 4: Afgang fra Pisa.

På ganske få dage får I rigtigt mange oplevelser med hjem i bagagen. Turen kan med fordel forlænges i flere dage for at opleve endnu mere af Toscana.

Napoli – Vesuv og Capri

Napoli byder velkommen med sydlandsk charme og gæstfrihed. 

Hvis I vælger 4 dage/3 nætter har I mulighed for at få et godt indtryk af storbyen og de smukke omgivelser.

Der er mange direkte fly fra Danmark til Napoli. Med mindre I er frygtløse i trafikken, anbefaler vi at I bestiller en chauffør til at køre jer rundt – i Napoli køres tæt og stærkt!

Dag 1: Ankomst til hotellet og byrundtur med engelsk guide i Napoli centrum med besøg i de mange streetfood restauranter. 

Der kan også være tid til at besøge Napoli “underground” hvor I bla. kan se fortidens brøndsystemer. Det er virkelig en oplevelse at gå under jorden i Napoli.

Dag 2: Om formiddagen kører I til Vesuv – den imponerende vulkan tæt på Napoli. Vulkanen er næsten 1300 m høj og opbygget gennem mange udbrud. Det er også her, I kan besøge Pompei – byen der blev begravet efter et udbrud fra Vesuv.

Dag 3: Tidligt om morgenen er der afgang fra havnen til den billedeskønne ø Capri. Det tager ca. 1 time at sejle. Her kan I besøge den blå grotte, som H. C. Andersen har skrevet om – og I kan tage svævebanen til et af de fantastisk udkigspunkter.

Aftenen bruges i Napoli centrum, hvor I kan prøve en ægte pizza – det siges nemlig at pizzaen er opfundet i Napoli.

Dag 4: Afgang fra Napoli

Turen kan med fordel forlænges i flere dage for blandt andet at opleve Amalfikysten.

Venedig – vin og mad

Hvis du aldrig har været i Venedig, så skal du unde dig selv en tur til denne unikke by – med gader af vand og en labyrint af små gader. 

En rejse til Norditalien er samtidig en kombination af storby og bjerge, og for vinelskere er dette område helt perfekt.

Der er daglige afgange fra Danmark med fly til Venedig – og hvis I vælger at bo i Venedig centrum er det oplagt at tage en vandtaxi direkte fra lufthavnen til hotellet.

Vi vælger at bo på et lille hotel nord for Venedig, hvor gæstfriheden og den fantastiske mad er helt i top.

Dag 1: Ankomst til hotellet – rundvisning i den smukke have og måske en tur i swimmingpoolen og/eller besøge vinkælderen.

Dag 2: Afgang fra hotellet til nærmeste togstation. Togrejse til Venedig centrum, og her følger en guided tur på engelsk. Vi ser både de mange kendte seværdigheder som Markuspladsen og Sukkenes Bro – men præsenteres også for de mere ukendte områder af byen. 

Dag 3: Afgang fra hotellet i bil til de meget nærliggende bjerge. I dag står der vin- og proseccosmagning på programmet. Det er derfor en god idé med en chauffør. Prosecco er det italienske svar på champagne, og hvis I ikke allerede har smagt det, har I noget tilgode.

Vi spiser frokost på en italiensk restaurant sammen med de lokale. En almindelig frokost består typisk af 4-5 retter med tilhørende vine.

Dag 4: Afgang fra Venedig

Turen kan med fordel forlænges for at opleve mere af Venedig, blandt andet øerne Murano og Burano og/eller et par nætter på hotel i de italienske dolomitter.